Կարևոր է, որ խոհանոցը նախագծված լինի այնպես, որ ֆունկցիոնալ տեսանկյունից լինի արդյունավետ մեր ամենօրյա խոհանոցային աշխատանքի ժամանակ:
Խոհանոցի գոտիների նախագծումը կօգնի ավելի արդյունավետ և ավելի հաճելի խոհանոցային միջավայր ստեղծել:
Ձեր երազանքների խոհանոցի նախագծումը և պատրաստումը ավելին է, քան պարզապես հիանալի տեսք ունեցող կահույքը: Կարևոր է, որ խոհանոցը նախագծված լինի այնպես, որ ֆունկցիոնալ տեսանկյունից լինի արդյունավետ մեր ամենօրյա խոհանոցային աշխատանքի ժամանակ:
Ավանդաբար խոհանոցի դիզայնը հիմնված է աշխատանքային եռանկյունու շուրջ: Գաղափարն այն էր, որ խոհանոցի երեք հիմնական աշխատանքային տարածքները պետք է կազմեն եռանկյունի:
Երեք տարածքներն են՝
Ըստ տեսության՝ եթե եռանկյունի ձևը պահպանվի, դա կհանգեցնի արդյունավետ շարժման ամենօրյա խոհանոցային աշխատանքների ժամանակ: Թեև եռանկյունի ձևը դեռ շատ տարածված է խոհանոցի ձևավորման հարցում, այն հաշվի է առնում միայն երեք տարածքների միջև շարժումը, և ոչ թե խոհանոցի դիզայնի կարևոր տարրերը, ինչպիսիք են ավելի լավ պահեստավորումը, հարմարավետությունը և լավ էրգոնոմիկա:
Blum Dynamic Space-ի սկզբունքների համաձայն ֆունկցիոնալ խոհանոցը բաժանվում է գոտիների կամ աշխատանքային տարածքների՝
Ինչպես տեսնում եք, յուրաքանչյուր գոտի կամ աշխատանքային տարածք կազմակերպված է մեկ տարածքի մեջ: Սա օգնում է խոհանոցային աշխատանքները շատ ավելի ֆունկցիոնալ և կազմակերպված դարձնել, քանի որ այն վերացնում է անհարկի շարժումները:
Blum Dynamic Space-ի մեկ այլ կարևոր սկզբունք էրգոնոմիկ դիզայնն է: Սա ներառում է բազային պահարանների դռների և դարակների փոխարեն ամբողջական երկար պահարաններ և վերին պահարանների համար վերելակների համակարգեր, որոնք հնարավորություն են տալիս անխոչընդոտ մուտք ունենալ պահարանին, երբ դռները բաց են: